phpinfo();die(); Kaneeli-martsipanisõlmed - Pirukad, küpsetised - Köök

Kaneeli-martsipanisõlmed

  • 12
  • 1 t 10 min
  • 0 vaatamist
Google+
Martsipanised ja suussulavad kaneelisõlmed, krõmpsuvate pähklitega. Soojalt parim.

Valmistamine

1. Lahusta toasoojas piimas pärm. Lisa sisse 75 g suhkrut ja näpuotsatäis soola, seejärel hakka vähehaaval lisades sisse segama jahu. Enne lõplikku jahu lisamist, lisa juurde muna ja 75 g võid ning sõtku taigen ühtlaseks. Kui taigen on liiga kuiv lisa juurde sooja piima. Jäta sooja kohta kerkima 40 minutiks. Haki mandlid väikseks tükkideks.

  • Tere piim 2,5% 200 ml,
  • Tere Või 82% 125 g,
  • sool 1 näpuotsatäis,
  • kuivpärm 10 g,
  • jahu 400 g,
  • muna 1 tk,
  • suhkur 125 g

2. Rulli taigen jahusel pinnal 40x50 cm suuruseks ruuduks. Lõika taigen noaga pikkupidi mööda lühemat külge pooleks, seejärel lõika ristipidi taigen 6 korda mööda pikemat külge nii, et tekiks 12 taignariba suurusega 25x6,6 cm. Sulata 50 g võid, sega 50 g suhkrut kaneeliga. Pintselda poole või kogusega taignaribad, raputa peale suhkru-kaneelisegu, mandlid ja riivitud või murendatud martsipan.

  • kaneel 1.5 tl,
  • mandlid 100 g,
  • martsipan 100 g

3. Keera ettevaatlikult taignariba keerdu nii, et täidis ei tuleks välja. Keera ümber näppude või laua peale paar tiiru ja tee sõlm, pistes taignaotsa ülevalt august sisse ja peites saiakese alla. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda üle veel allesjäänud võiga, raputa peale allesjäänud suhkur ja mandlid. Küpseta 200C kraadi juures 12-14 minutit. Naudi soojalt.

Koostis

  • jahu 400 g
  • kaneel 1.5 tl
  • kuivpärm 10 g
  • mandlid 100 g
  • martsipan 100 g
  • muna 1 tk
  • sool 1 näpuotsatäis
  • suhkur 125 g
  • Tere piim 2,5% 200 ml
  • Tere Või 82% 125 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud