phpinfo();die(); Klassikaline kulits - Pirukad, küpsetised - Köök

Klassikaline kulits

  • 6
  • 1 t 30 min
  • 0 vaatamist
Google+
Venepärane lihavõtete keeks.

Valmistamine

1. Lahusta pärm sooja piimaga ja 1 lusikatäie suhkruga. Lisa sinna sulatatud või ja 0,5 l sooja piima. Sega hästi, lisad jahu. Taigen peab olema vedel nagu pannkookide taigen. Pane sooja kohta seisma umber 30 minutiks.

  • Tere täispiim 3,5%,
  • Tere Või 82% 1 pakk,
  • pärm

2. Lisa taigna sisse 5 muna. Sega hästi. Lisa sooda, sool, 50 ml koort, 1 klaas suhkrut ja jahu. Sega hästi. Taigen peab olema elastne ja läikiv ja ei pea kätele kleepima. Võib kasutada köögikombaini taigna segamiseks. Pane kauss rätikuga kinni ja pane sooja kohta 40ks-50ks minutiks.

  • muna 5 tk,
  • Tere kohvikoor 10% 50 ml,
  • sool 1 näpuotsatäis,
  • sooda 1 tl,
  • jahu 4 klaas

3. Määri võiga vormid ja jaga tainas vormidele. Täida 1/3 vormist taignaga ja pane sooja kohta seisma kuni tainas on suurenenud kuni 3/4 vormi suurusest.

4. Pane keeksid eelsoojendatud kuni 250 kraadini ahju 30-45 minutiks. Soovi korral võib kaunistada suhkru glasuuriga.

Koostis

  • jahu 4 klaas
  • muna 5 tk
  • pärm
  • sooda 1 tl
  • sool 1 näpuotsatäis
  • Tere kohvikoor 10% 50 ml
  • Tere täispiim 3,5%
  • Tere Või 82% 1 pakk

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud