phpinfo();die(); Kohupiima-martsipani kringel speltajahust - Pirukad, küpsetised - Köök

Kohupiima-martsipani kringel speltajahust

  • 10
  • 1 t 40 min
  • 0 vaatamist
Google+
Küllusliku täidisega kringel sobib argipäeva kui sünnipäeva lauale.

Valmistamine

1. Lisa leige piima sisse pärm, mesi ja sool. Lisa vaikselt jahud ning muna ja sõtku, kuni taigen hakkab kausist lahti laskma. Lisa 30 g pehmet võid ja sõtku taignast pallike. Pane taigen sooja kohta umbes tunniks seisma, kuni see on kahekordistunud.

  • Tere piim D vitamiiniga 2,5% 125 ml,
  • Tere Või 82% 30 g,
  • muna 1 tk,
  • mesi 1 spl,
  • speltajahu 240 g,
  • mandlijahu 50 g,
  • kuivpärm 7 g,
  • sool 1 näpuotsatäis

2. Sega muna kohupiimaga, lisa mesi, riivitud martsipan, apelsini koor ja jahu. Sega ühtlaseks.

  • Tere kohupiim 5,0% 200 g,
  • muna 1 tk,
  • mesi 1 dl,
  • martsipanimass 100 g,
  • apelsin 1 tk,
  • speltajahu 1 spl

3. Rulli taigen jahusel alusel ristküliku kujuliseks. Määri peale sulatatud või ja kata täidisega. Keera taigen rulli ja punu endale meelepäraselt (kas kahest ribast, kolmest ribast või lõika lihtsalt kääridega sälgud sisse). Enne ahju panemist määri kringel munaga või piimaga. Puista peale mandlilaaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 min. Ahjust välja võttes määri kringel võiga ja pane rätiku alla jahtuma. Serveerimisel puista üle tuhksuhkruga.

  • Tere Või 82% 50 g,
  • mandlilaastud 2 peotäis,
  • tuhksuhkur 2 spl

Koostis

  • apelsin 1 tk
  • kuivpärm 7 g
  • mandlijahu 50 g
  • mandlilaastud 2 peotäis
  • martsipanimass 100 g
  • mesi 1 spl
  • mesi 1 dl
  • muna 2 tk
  • sool 1 näpuotsatäis
  • speltajahu 240 g
  • speltajahu 1 spl
  • Tere kohupiim 5,0% 200 g
  • Tere piim D vitamiiniga 2,5% 125 ml
  • Tere Või 82% 80 g
  • tuhksuhkur 2 spl

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud