phpinfo();die(); Lavendli ja mandlitega keeks - Pirukad, küpsetised - Köök

Lavendli ja mandlitega keeks

  • 10
  • 2 t
  • 0 vaatamist
Google+
Mahlane keeks, kus mandel, sidrun ja lavendel annavad mõnusalt maheda maitse ja glasuur lisab magushaput särtsakust.

Valmistamine

1. Riivi kahe sidruni koor. Pigista sidruni mahl. Pane mandlid blenderisse ja purusta mandlid peeneks jahuks.

  • sidrun 3 tk,
  • mandlid 185 g

2. Mikserda omavahel toasoe või, lavendel, suhkur, sidrunikoor ja näpuotsatäis meresoola nii, et oleks hele ja kohev (umbes 3 minutit). Seejärel lisa ükshaaval pidevalt vahustades munad. Nüüd lisa 60 ml sidrunimahla ja mandlid, sega. Sega sisse veel küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud või rohke võiga määritud keeksivormi. Küpseta ahjus 165C kraadi juures 50-55 minutit või kuni keeks valmis. Lase täielikult jahtuda.

  • lavendliõis 1 spl,
  • Tere Või 82% 250 g,
  • suhkur 250 g,
  • meresool 0.5 tl,
  • muna 4 tk,
  • küpsetuspulber 1 tl,
  • nisujahu 75 g

3. Tee valmis glasuur. Lisa vähehaaval tuhksuhkrule sidrunimahl ning sega. Glasuur peab olema paks, kuid määritav. Määri glasuur täielikult jahtunud keeksile nii, et glasuur voolaks nägusalt mööda külgi alla. Naudi.

  • tolmsuhkur 185 g

Koostis

  • küpsetuspulber 1 tl
  • lavendliõis 1 spl
  • mandlid 185 g
  • meresool 0.5 tl
  • muna 4 tk
  • nisujahu 75 g
  • sidrun 3 tk
  • suhkur 250 g
  • Tere Või 82% 250 g
  • tolmsuhkur 185 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud