phpinfo();die(); Martsipani-moonipõimik - Pirukad, küpsetised - Köök

Martsipani-moonipõimik

  • 8
  • 1 t
  • 0 vaatamist
Google+
Maitsev martsipanipõimik serveeri külma piimaga.

Valmistamine

1. Murenda suurde kaussi pärm, lisa käesoe vesi ja sega kuni pärm on lahustunud.

  • pärm (värske) 40 g,
  • vesi 250 g

2. Lisa pärmisegule sool ja suhkur, sõelu juurde jahu. Sega ja sõtku kätega.

  • sool 0.5 tl,
  • suhkur 40 g,
  • jahu 550 g

3. Lisa juurde õli ning jätka sõtkumist niikaua, kuni enam kätekülge ei hakka.

  • õli 100 ml

4. Tee tainast pall ja jäta kaussi. Kata kauss toidukilega. Tõsta kauss kraanikaussi soojaveevanni. Kergita umbes 20 minutit ja siis vajuta tainas alla ja lase veel umbes 15 minutit kerkida.

5. Rulli taigen ristküliku kujuliseks. Määri toasoe või taignale, riivi martsipan ning raputa taigen üle mooniseemnetega.

  • Tere Või 82% 3 spl,
  • martsipan 200 g,
  • mooniseemned 2 spl

6. Keera laiemast küljest ristkülik rulli. Lõika terava noaga rull pooleks ja põimi ilus palmik. Lase põimikul veidi kerkida ja määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni taigen on pruunikas ja küps.

  • muna 1 tk

7. Serveeri külma piimaga.

Koostis

  • jahu 550 g
  • martsipan 200 g
  • mooniseemned 2 spl
  • muna 1 tk
  • õli 100 ml
  • pärm (värske) 40 g
  • sool 0.5 tl
  • suhkur 40 g
  • Tere Või 82% 3 spl
  • vesi 250 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud