phpinfo();die(); Õlleleib - Pirukad, küpsetised - Köök

Õlleleib

  • 20
  • 8 t 30 min
  • 0 vaatamist
Google+
Krõbeda kooriku ja mahlase sisuga õlleleib.

Valmistamine

1. Sulata või. Lahusta pooles õllekoguses pärm ja mesi. Lisa sisse sool, või, ülejäänud õlu, 125 ml vett ja vähehaaval pidevalt segades jahud. Kui lusikaga segamine muutub raskeks, sõtku kätega kuni taigen on ühtne. Vajadusel lisa jahu või vastupidi. Kui taigen valmis, raputa kausipõhja jahu, et taigen ei kerkiks kausipõhja kinni. Jäta 6-8h või üleöö jahedasse kohta kerkima.

  • Tere Või 82% 30 g,
  • tume õlu 330 ml,
  • kuivpärm 6 g,
  • mesi 1 spl,
  • sool 1.5 tl,
  • vesi 125 ml,
  • nisujahu 400 g,
  • rukkijahu 200 g

2. Tõsta taigen ettevaatlikult kausist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi sellest ettevaatlikult päts. Raputa peale natuke jahu ja lase rätiku all kerkida soojas kohas veel 1,5-2 tundi. Kuumuta ahi 200C kraadini, pane ahju kuumakindlasse anumasse vesi ja küpseta leiba 40-45 minutit. Leib on valmis siis, kui koputades seest kergelt kõmiseb ja puidust tikk jääb sisse pistes puhtaks. Lase jahtuda rätiku all ja seejärel naudi.

Koostis

  • kuivpärm 6 g
  • mesi 1 spl
  • nisujahu 400 g
  • rukkijahu 200 g
  • sool 1.5 tl
  • Tere Või 82% 30 g
  • tume õlu 330 ml
  • vesi 125 ml

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud