phpinfo();die(); Õunakook siidriga - Pirukad, küpsetised - Köök

Õunakook siidriga

  • 12
  • 1 t 30 min
  • 0 vaatamist
Google+
Tagurpidi kook rohke õuna ja kerge siidrise maitsega. Siidri asemel võib kasutada ka õunamahla.

Valmistamine

1. Koori 3 õuna ja lõika õhukesteks viiludeks. Lao need 26 cm diameetriga küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi põhja. Nirista õunaviilude peale mesi. Koori ülejäänud 3 õuna ja lõika need suuremateks kuubikuteks.

  • õun 6 tk,
  • mesi 100 g

2. Sega omavahel kausis jahu, kaneel, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis vahusta omavahel toasoe või ja demerara suhkur, seejärel lisa sisse munad ning mikserda uuesti. Nüüd lisa sisse siider, sega kergelt läbi. Sega sisse kuivained, poole segamise pealt lisa õunakuubikud. Viimistle taigen lõplikult.

  • jahu 245 g,
  • kaneel 1 tl,
  • küpsetuspulber 2 tl,
  • sool 1 tl,
  • Demerara suhkur 300 g,
  • Tere Või 82% 180 g,
  • muna 2 tk,
  • kuiv õunasiider 180 ml

3. Vala taigen õunaviilude peale, aja ühtlaselt laiali. Küpseta 180C kraadi juures 45-60 minutit või kuni kook on valmis. Kontrolli koogi valmidust hambatikuga. Lase koogil pärast ahjust väljatulemist jahtuda 10 minutit, seejärel pane taldrikule nii, et õunad jääksid peale. Naudi vaniljejäätisega või Tere vahustatud vahukoorega.

Koostis

  • Demerara suhkur 300 g
  • jahu 245 g
  • kaneel 1 tl
  • kuiv õunasiider 180 ml
  • küpsetuspulber 2 tl
  • mesi 100 g
  • muna 2 tk
  • õun 6 tk
  • sool 1 tl
  • Tere Või 82% 180 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud