phpinfo();die(); Sidrunikreemi-ploomipirukas mandlitega - Pirukad, küpsetised - Köök

Sidrunikreemi-ploomipirukas mandlitega

  • 8
  • 1 t 35 min
  • 0 vaatamist
Google+
Mahlane ning natuke hapukas pirukas!

Valmistamine

1. Muretainast tuleb valmistada võimalikult kiiresti, et komponendid ei jõuaks soojeneda. Sõelu jahu ja sool kaussi, lisa hakitud või ja näpi saiapurutaoliseks massiks. Lisa 2 sl suhkurt. Tee taina keskele lohk, lisa 2 sl vett ja sega noaga hakkides läbi. Vajaduse korral lisa veel vett, kuni tainas kokku hakkab. Suru tainas palliks, vjauta veidike lamedamaks, keera kilesse ja hoia umbes 30 minutit külmas.

  • nisujahu 250 g,
  • Tere Või 82% 125 g,
  • külm vesi 2 spl,
  • sool 0.25 tl

2. Rulli tainas ja pane see lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele umbes 2,5 cm kõrguselt. Vormi põhjas võiks olla küpsetuspaber ning ääred võiga määratud ja jahuga üle puistatud. Eelküpseta põhja vajutuse all (küpsetuspaber, millel on raskuseks kuivatatud oad, herned või riis) 180 kraadi juures 15 minutit.

3. Täidise jaoks sulata 100 g võid, riivi sidrunikoor hästi peenelt ja pressi sidrunitest mahl välja. Pane sidrunimahl ja – koor, suhkur, munad, jahvatatud mandlid ja sulatatud või kaussi ning sega vispliga segu ühtlaseks. Poolita ploomid ja eemalda kivid.

  • suhkur 2.5 dl,
  • sidrunikoor 2 tk,
  • sidrunimahl 2 tk,
  • muna 5 tk,
  • ploom 7 tk,
  • jahvatatud mandlid 100 g

4. Lao ploomid lõikepind allapool eelküpsetatud pirukapõhjale ja vala peale täidis. Küpseta 180 kraadi juures umebs 30 minutit, kuni täidis on tahenenud. Lase enne lahtilõikamist jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.

Koostis

  • jahvatatud mandlid 100 g
  • külm vesi 2 spl
  • muna 5 tk
  • nisujahu 250 g
  • ploom 7 tk
  • sidrunikoor 2 tk
  • sidrunimahl 2 tk
  • sool 0.25 tl
  • suhkur 2.5 dl
  • Tere Või 82% 125 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud