phpinfo();die(); Tumedad vastlakuklid - Pirukad, küpsetised - Köök

Tumedad vastlakuklid

  • 15
  • 1 t 30 min
  • 0 vaatamist
Google+
Vastlakukleid võib valmistada ka siis kui vastlad pole veel käes või on juba läbi.

Valmistamine

1. Lahusta pärm käesoojas piimas.

  • pärm 25 g,
  • Tere piim 2,5% 2.5 dl

2. Lisa suhkur, sool, õli, kuivained ning sõtku tainas ühtlaseks.

  • õli 75 g,
  • nisujahu 350 g,
  • kakaopulber 35 g,
  • suhkur 50 g,
  • sool 0.5 tl

3. Vormi pall, kata tainakauss puhta rätikuga ning lase tainas soojas kohas kahekordseks kerkida.

4. Sõtku kerkinud tainas hästi kergelt läbi, rulli pikaks "vorstiks" ja lõika 12-15 tükiks.

5. Veereta tükid pallideks ning aseta parajate vahedega ahjuplaadile ja lase neil veel 15 minutit kerkida.

6. Küpseta 200-225 kraadises ahjus umbes 15 minutit.

7. Lõika jahtunud kuklitelt kaas maha, uurista igast kuklist umbes teelusikatäis sisu välja ja tõsta sisse lusikatäis vaarikamoosi.

  • vaarikamoos

8. Sega kausis suhkur ja kakaopulber, lisa vahukoor ning vahusta.

  • suhkur 2 spl,
  • kakaopulber 2 spl,
  • Tere vahukoor 35% 4 dl

9. Jaota kakaovahukoor kuklitele ning tõsta "kaaned" tagasi peale. Kaunista tuhksuhkruga.

  • tuhksuhkur

Koostis

  • kakaopulber 2 spl
  • kakaopulber 35 g
  • nisujahu 350 g
  • õli 75 g
  • pärm 25 g
  • sool 0.5 tl
  • suhkur 50 g
  • suhkur 2 spl
  • Tere piim 2,5% 2.5 dl
  • Tere vahukoor 35% 4 dl
  • tuhksuhkur
  • vaarikamoos

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud