phpinfo();die(); Crème Caramel - Magustoidud - Köök

Crème Caramel

  • 4
  • 13 t
  • 0 vaatamist
Google+
Seda magustoitu võid valmistada ka mitu päeva varem, et külaliste saabudes saaksid ise vabalt võtta.

Valmistamine

1. Lahusta suhkur veega väikeses potis ja kuumuta seni, kuni segu muutub kuldseks karamelliks. Jahuta pott kiirelt näiteks jäävees, et karamell ei kõrbeks ära.

  • suhkur 100 g,
  • vesi 40 ml

2. Vala saadud karamell väikestesse kuumakindlatesse nõudesse püüdes katta ka nõude siseküljed. Jahtunud nõudel määri karamellist puutumata siseküljed võiga.

  • Taluvõie 72% 10 g

3. Sega omavahel munad, ülejäänud suhkur ja vanilje ekstrakt, kuni on hästi segunenud, aga mitte liiga vahtu.

  • suhkur 75 g,
  • muna 4 tk,
  • vanilliessents 1 tk

4. Kuumuta piima väikeses kastrulis kuni ta on nii soe, et veel napilt võib näpuga katsuda. Kalla soe piim pidevalt segades munamassi hulka, aga ära vahusta.

  • sool,
  • Tere täispiim 3,5% 0.5 l

5. Vala segu karamelliga vooderdatud nõudesse. Aseta nõud sügavamale ahjuplaadile ja vala nõude ümber, poole kõrguseni, keeva vett. Küpseta 150⁰C ahjus 20-30 minutit kuni segu enam keskelt ei värise.

6. Tõsta nõud kohe veest välja ja lase üleöö jahtuda, et karamell jõuaks ilusti imenduda.

7. Võta magustoidud vormist välja ja serveeri soovi korral koos vahustatud Tere vahukoorega.

  • Tere vahukoor 35% 1 pakk

Koostis

  • muna 4 tk
  • sool
  • suhkur 175 g
  • Taluvõie 72% 10 g
  • Tere täispiim 3,5% 0.5 l
  • Tere vahukoor 35% 1 pakk
  • vanilliessents 1 tk
  • vesi 40 ml

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud