phpinfo();die(); Saiapuding rosinate, mandlite ja kookoshelvestega - Magustoidud - Köök

Saiapuding rosinate, mandlite ja kookoshelvestega

  • 8
  • 2 t 45 min
  • 0 vaatamist
Google+
Meenutades lapsepõlve.

Valmistamine

1. Sega omavahel jahu ja sool. Lisa jaohaaval vesi ning sõtku, kuni enam käte külge ei kleepu. Lõika see 4 osaks, vormi osadest pallid ja veereta neid peopesade all mööda lauda. Määri pallid õliga, tõsta kergelt õlitatud kaussi ja jäta kaheks tunniks niiske riide alla seisma.

  • jahu 220 g,
  • sool 0.5 tl,
  • vesi 230 ml,
  • õli 2 spl

2. Määri ahjupann, tainarull ja töölaud kergelt õliga kokku. Võta pallike, rulli ristkülikukujuliselt nii õhukeseks kui võimalik. Määri pealt sulavõiga. Vormi tüki ülemine piklik äär veidi rohkem kui üle keskkoha ja alumine äär üles selle peale veidi rohkem kui üle keskkoha nii, et jääb kolm kihti tainast. Määri sulavõiga. Seejärel vormi parempoolne ots keskele kokku ja vasakpoolne ots keskele kokku. Tõsta kiht laua küljest lahti, aseta võitatud ahjuplaadile vormitud pool ülal ja määri peale kiht sulavõid. Küpseta samal moel ükshaaval kõik neli tainakihti umbes 5-8 minutit 240 kraadini eelsoojendatud ahjus võimalikult küttekeha kohal, kuni tainas on kuldpruun ja krõbe, vahepeal keera ringi.

  • Tere Või 82% 50 g

3. Sega omavahel mandlid, rosinad, kookoshelbed. Murra küpsenud ja jahtunud tainakihid väikesteks tükkideks, sega mandliseguga ja tõsta ühtlaselt sügavapõhjalisse ahjuvormi (25 cm) nii, et kolmveerand vormi oleks täis. Kuumuta piim poole tassi suhkruga keemiseni ja vala ahjuvormi mandlisegule.

  • mandlid 50 g,
  • rosinad 50 g,
  • kookoshelbed 20 g,
  • suhkur 70 g,
  • Tere piim D vitamiiniga 2,5% 1 l

4. Kõige peale tõsta lusikatäis või tükke ja raputa lisaks veel 2 supilusikatäit suhkrut. Tõsta vorm eelsoojendatud ahju 15 minutiks 220 kraadi juurde, kuni vorm on pealt kuldpruun ja piim suuremalt jaolt segusse imbunud. Jäta jahtuma, serveeri soojalt.

Koostis

  • jahu 220 g
  • kookoshelbed 20 g
  • mandlid 50 g
  • õli 2 spl
  • rosinad 50 g
  • sool 0.5 tl
  • suhkur 70 g
  • Tere piim D vitamiiniga 2,5% 1 l
  • Tere Või 82% 50 g
  • vesi 230 ml

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud