phpinfo();die(); Pähklileib - Soolased küpsetised - Köök

Pähklileib

  • 3
  • 13 t 15 min
  • 0 vaatamist
Google+
Pähklileiva valmistamisel võib kasutada erinevaid meelepäraseid pähkleid. 

Valmistamine

1. Lahusta juuretis toasoojas vees, lisa 100g rukkijahu. Tainas peab jääma keefiri paksune. Kata kauss rätikuga ning pane sooja kohta 10 tunniks kerkima.

  • vesi 1 l,
  • rukkijahu 100 g,
  • leiva juuretis 100 g

2. Lisa tainale soola ja suhkrut sega läbi ning lisa pidevalt segades jahu. Lisa pähklid ja mandlid.

  • sool 5 tl,
  • suhkur 2 spl,
  • rukkijahu 700 g,
  • mandlid 120 g,
  • metsapähklid 120 g

3. Määri leivavormid võiga ning jaga tainas võrdselt kolme vormi. Silu märja käega tainas ning tee näpuga kolm auku sisse, et leib katki ei kerkiks. Kata vormid rätikuga ning jäta veel paariks tunniks sooja kerkima. Küpseta leibasid 200 kraadises ahju 1 tund.

  • Tere Või 82%

Koostis

  • leiva juuretis 100 g
  • mandlid 120 g
  • metsapähklid 120 g
  • rukkijahu 800 g
  • sool 5 tl
  • suhkur 2 spl
  • Tere Või 82%
  • vesi 1 l

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud