phpinfo();die(); Pähkline lihapirukas - Soolased küpsetised - Köök

Pähkline lihapirukas

  • 8
  • 45 min
  • 0 vaatamist
Google+
Põneva välimusega hakkliha pirukas, mille maitsele lisavad huvitavat nüanssi  kreekapähklid.

Valmistamine

1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Prae pannil või sees hakitud seller ja sibul.

  • Tere Või 82% 25 g,
  • sibul 3 tk,
  • sellervars 2 tk

2. Murenda sai piima sisse, lisa hakkliha, salvei, apelsinikoor ning jämedalt hakitud kreeka pähklid.

  • Tere piim D vitamiiniga 2,5% 1.5 dl,
  • sai 80 g,
  • hakkliha 500 g,
  • apelsin 1 tk,
  • kreeka pähklid 50 g,
  • salvei 1 spl

3. Lisa praetud seller ning maitsesta hakkliha soola ja pipraga, sõtku läbi. Lõpuks kalla juurde klopitud muna ja sega ühtlaseks hakklihataignaks.

  • sool,
  • pipar,
  • muna 1 tk

4. Võta u 20 cm läbimõõduga ümmargune koogivorm. Aseta peekoniviilud ühtlaste vahedega nii, et lühem serv ulatub vormi põhja ja ülejäänud riba üle serva rippu. Aseta täidis vormi ning tasanda pealispind. Keera servast üle rippuvad peekoniviilud piruka keskele kokku. Puista peale pähklitükke ja vajuta need kergelt piruka pealispinda kinni. Aseta vorm ahjuplaadile ning küpseta ahjus 45 minutit.

  • peekoniviil 10 tk,
  • kreeka pähklid

5. Libista vaagnale ja puista üle hakitud maitserohelisega.

  • petersell (hakitud)

Koostis

  • apelsin 1 tk
  • hakkliha 500 g
  • kreeka pähklid
  • kreeka pähklid 50 g
  • muna 1 tk
  • peekoniviil 10 tk
  • petersell (hakitud)
  • pipar
  • sai 80 g
  • salvei 1 spl
  • sellervars 2 tk
  • sibul 3 tk
  • sool
  • Tere piim D vitamiiniga 2,5% 1.5 dl
  • Tere Või 82% 25 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud