phpinfo();die(); Vareenikud kanalihaga - Pearoad - Köök

Vareenikud kanalihaga

  • 30
  • 50 min
  • 0 vaatamist
Google+
Vareenikud maitsva kanatäidisega. Vareenikud on ukrainapärased pelmeenid. Tavalisest pelmeenist on ta suurem ja rohkema täidisega.

Valmistamine

1. Valmista taigen. Sõelu kaussi jahu, tee keskele süvend ja vala sinna omavahel lahtiklopitud munad, piim ja 0,5 tl soola. Sega algul kahvliga, seejärel sõtku taigen ühtlaseks palliks. Kui taigen on liiga kuiv, tee käed märjaks ja sõtku niikaua, kuni taigen on ilusalt sile ja läikiv. Kui taigen liiga kuiv lisa jahu ettevaatlikult. Jäta taigen 15 minutiks seisma rätiku alla.

  • jahu 600 ml,
  • Tere piim 2,5% 120 ml,
  • muna 2 tk

2. Viiluta sibul ja prae see õlis klaasjaks. Kõige parem on täidise jaoks kasutada eelmisest päevast allesjäänud kanaliha. Kui allesjäänud liha pole, keeda või küpseta liha soovitud maitseainetega, kuni see hakkab kergelt lagunema. Pane liha hakkijasse, hakklihamasinasse või blenderisse koos sibulaga ning purusta peeneks. Lisa juurde mõned supilusikatäied puljongit või keeduleent, et täidis ei oleks liiga kuiv. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Liha asemel võib ka kasutada kanahakkliha, kuid siis ei jää tulemus nii kreemine.

  • kana 400 g,
  • sibul 1 tk,
  • sool, pipar,
  • õli (praadimiseks)

3. Rulli taigen peeneks vorstikeseks. Lõika sellest 30 ühesuurust tükki. Vajuta üks tükk käega lapikuks ja rulli sellest võimalikult õhuke ketas läbimõõduga ~10 cm, vajadusel lõika tassiga ketas ühtlaselt ümaraks. Tee nii kõigi taignatükkidega.

4. Tõsta ketta keskele u. 1 spl täidist ja vajuta vareenik korralikult kinni. Keeda vareenikuid soolaga maitsestatud keevas vees 8 minutit. Tõsta kurnatud vareenikud kaussi ja nirista peale sulavõid. Serveeri koos hapukoore või muu meelepärase kastmega. Vareenikuid saab edukalt ka sügavkülmutada ja valmistada hiljem.

  • Tere hapukoor 20% 100 ml,
  • Tere Või 82% 50 g

Koostis

  • jahu 600 ml
  • kana 400 g
  • muna 2 tk
  • õli (praadimiseks)
  • sibul 1 tk
  • sool, pipar
  • Tere hapukoor 20% 100 ml
  • Tere piim 2,5% 120 ml
  • Tere Või 82% 50 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud