Juustusupp
- 4
- 45 min
- 0 vaatamist
Valmistamine

1. Haki sibul ja petersell, koori juurseller ja lõika kuubikuteks. Viiluta või riivi juust. Sulata potis või ja prae selles sibulat 2 minutit. Sega sisse jahu. Vala peale 500 ml puljongit ja 250 ml piima, lase tõusta keema, vähenda kuumust ja kuumuta 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
- sibul 1 tk,
- petersell 1 peotäis,
- juurseller 250 g,
- juust 150 g,
- Tere Või 82% 40 g,
- jahu 40 g,
- puljong 750 ml,
- Tere piim D vitamiiniga 2,5% 250 ml,
- sool, pipar

2. Lase teises potis tõusta keema ülejäänud puljong, lisa sisse juurseller ning keeda 5-9 minutit või kuni peaaegu pehme. Prae pannil kuumas õlis singiribad krõbedaks. Sega piima- ja puljongisegule sisse riivitud juust.
- õli,
- sink 100 g

3. Vala omavahel kokku juurseller ja piimasegu, sega kuni juust on lõplikult sulanud. Maitsesta veel soola ja pipraga. Serveeri hakitud peterselli ja krõbeda singiga.
Koostis
- jahu 40 g
- juurseller 250 g
- juust 150 g
- õli
- petersell 1 peotäis
- puljong 750 ml
- sibul 1 tk
- sink 100 g
- sool, pipar
- Tere piim D vitamiiniga 2,5% 250 ml
- Tere Või 82% 40 g