phpinfo();die(); Jõhvika kohupiimatort - Koogid, tordid - Köök

Jõhvika kohupiimatort

  • 12
  • 40 min
  • 0 vaatamist
Google+
Jumalikult hea tort. Õrna tekstuuri ja maheda maitsega. Suurepärane viis õhtusööki lõpetada.

Valmistamine

1. Kuumuta potis jõhvikad koos 90 g suhkruga pehmeks. Juhul kui jõhvikad kipuvad põhja kinni jääma, lisa sorts vett või mahla. Seejärel püreesta suurem osa jõhvikatest. Lahusta tärklis mahlas, sega juurde jõhvikapüreele ja kuumuta minut või kuni püree on muutunud veel paksemaks. Lase jahtuda.

  • jõhvikad 400 ml,
  • suhkur 130 g,
  • tärklis 1.5 tl,
  • jõhvikamahl 100 ml

2. Purusta küpsised, sulata või. Sega omavahel või, küpsised ja 3 tl kakaopulbrit. Suru 24 cm diameetriga lahtikäivasse küpsetusvormi.

  • küpsised (Selga, Tee, Ekstra vms.) 250 g,
  • Tere Või 82% 80 g,
  • kakaopulber 4 tl

3. Pane zelatiin 50 ml külma veega punduma 8-10 minutiks. Vahusta 40 g suhkruga vahukoor teravate tippude tekkimiseni. Seejärel sega sisse vaniljesuhkur ja kohupiim. Sulata vesivannil pundunud zelatiin. Lase zelatiinil natuke jahtuda ja seejärel mikserda see vahukoore-kohupiimasegule.

  • Tere vahukoor 35% 200 ml,
  • Tere kohupiim 0,1% 200 g,
  • želatiinipulber 4 g,
  • vanillisuhkur 1 tl

4. Määri tordipõhjale ühtlase kihina jõhvikapüree, sinna peale vala vahukoore-kohupiimasegu. Lase taheneda 4h või üleöö. Raputa tahenenud tordile kaunistuseks peale 1 tl kakaod. Naudi.

Koostis

  • jõhvikad 400 ml
  • jõhvikamahl 100 ml
  • kakaopulber 4 tl
  • küpsised (Selga, Tee, Ekstra vms.) 250 g
  • suhkur 130 g
  • tärklis 1.5 tl
  • Tere kohupiim 0,1% 200 g
  • Tere vahukoor 35% 200 ml
  • Tere Või 82% 80 g
  • vanillisuhkur 1 tl
  • želatiinipulber 4 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud