phpinfo();die(); Kaneeline pirnikook - Koogid, tordid - Köök

Kaneeline pirnikook

  • 10
  • 1 t 30 min
  • 0 vaatamist
Google+
Krõbeda taigna ja mahlase pirnikompotiga sügisene kook.

Valmistamine

1. Näpi kausis külm või, sool, jahu, munakollane ja 30 g suhkrut. Vala sisse 3-4 spl külma vett ja sõtku ühtlaseks taignaks. Hoia külmkapis 30 minutit.

  • jahu 250 g,
  • munakollane 1 tk,
  • Tere Või 82% 150 g,
  • külm vesi 4 spl,
  • suhkur 80 g,
  • sool 1 näpuotsatäis

2. Koori pirnid ja eemalda südamikud. Lõika 1,5 cm kuubikuteks. Tõsta pirnid kastrulisse koos sidrunimahla ja 30 g suhkruga. Kuumuta 2-3 minutit. Lahusta külmas vees tärklis ning vala see pirnidele, sega korralikult läbi. Sega sisse 0,25 tl kaneeli ning kuumuta veel 2-3 minutit. Jahuta.

  • maisitärklis 1 tl,
  • pirn 3 tk,
  • sidrunimahl 1 spl,
  • kaneel

3. Rulli 2/3 taigent 24 cm kettaks. Tõsta see küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm küpsetusvormi põhja ja äärtesse. Tõsta peale pirnid.. Rulli allesjäänud taignast ristkülik, lõika nendest umbes 1 cm ribad ja kata sellega kook nii, et tekiks peale võrk. Määri taigen lahtiklopitud munavalgega. Sega allesjäänud kaneel suhkruga ja raputa koogile. Küpseta ahjus 200C kraadi juures 30 minutit.

  • munavalge 1 tk

4. Lase jahtuda ja serveeri.

Koostis

  • jahu 250 g
  • kaneel
  • külm vesi 4 spl
  • maisitärklis 1 tl
  • munakollane 1 tk
  • munavalge 1 tk
  • pirn 3 tk
  • sidrunimahl 1 spl
  • sool 1 näpuotsatäis
  • suhkur 80 g
  • Tere Või 82% 150 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud