phpinfo();die(); Laimi-toorjuustutort rabarberiga - Koogid, tordid - Köök

Laimi-toorjuustutort rabarberiga

  • 12
  • 5 t
  • 0 vaatamist
Google+
Kolmekihiline tort, kus alumiseks kihiks mõnus küpsisepõhi, keskel rabarber särtsaka ingveriga ning ülemiseks kihiks kohupiima-toorjuustusegu maheda laimiga.

Valmistamine

1. Purusta küpsised. Sega purustatud küpsised sulatatud võiga ning suru 26 cm diameetriga lahtikäivasse tordivormi. Küpseta põhja ahjus 180C kraadi juures 10 minutit. Jahuta täielikult.

  • Digestive küpsised 200 g,
  • Tere Või 82% 100 g

2. Puhasta rabarberid ja lõika tükkideks. Koori ja riivi ingver. Pane 2 tl želatiini 100 ml külma vette punduma 8-10 minutiks. Keeda kastrulis apelsinimahl, 120 g suhkrut, rabarberid ja ingver 5-6 minutit. Lahusta tassis 40 ml külmas vees tärklis ja nirista pidevalt segades rabarberite hulka. Lase tõusta keema 30 sekundiks, eemalda tulelt ja sega sisse pundunud želatiin. Lase täielikult jahtuda, kiirema tulemuse jaoks võid rabarberisegu jahutada külmal vesivannil.

  • rabarber 600 g,
  • ingver 30 g,
  • želatiin 4.5 tl,
  • apelsinimahl 150 ml,
  • suhkur 220 g,
  • maisitärklis 40 g,
  • külm vesi 40 g

3. Vala jahtunud küpsisepõhjale jahtunud rabarberisegu. Aseta külmkappi tahenema 30-40 minutiks.

4. Samal ajal valmista laimi-toorjuustukreem. Kasuta toasooja toorjuustu ja kohupiima. Pane 2,5 tl želatiini kuumakindlasse anumasse punduma 100 ml külma veega. Riivi laimikoor ja pressi laimimahl. Sega kausis omavahel laimikoor, laimimahl, toorjuust, kohupiim ja 100 g suhkrut. Sulata kuumal vesivannil želatiin. Lisa sulanud želatiini laimi-toorjuustukreemi hulka ning vispelda korralikult läbi. Lase külmkapis umbes 15 minutit jahtuda.

  • laim 2 tk,
  • Tere LaFresca toorjuust toiduvalmistamiseks 17,0% 400 g,
  • Tere pagarikohupiim 9,0% 200 g

5. Vahusta vahukoor. Lisa vahukoor vaikselt segades toorjuustukreemile. Võta külmkapist välja tordipõhi ja vala toorjuustukreem rabarberisegule peale. Pane tagasi külmkappi ja lase taheneda vähemalt 4 tundi. Naudi.

  • Tere 35% vahukoor 200 ml

Koostis

  • apelsinimahl 150 ml
  • Digestive küpsised 200 g
  • ingver 30 g
  • külm vesi 40 g
  • laim 2 tk
  • maisitärklis 40 g
  • rabarber 600 g
  • suhkur 220 g
  • Tere 35% vahukoor 200 ml
  • Tere LaFresca toorjuust toiduvalmistamiseks 17,0% 400 g
  • Tere pagarikohupiim 9,0% 200 g
  • Tere Või 82% 100 g
  • želatiin 4.5 tl

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud