phpinfo();die(); Maasikatort laimikreemiga - Koogid, tordid - Köök

Maasikatort laimikreemiga

  • 12
  • 4 t 45 min
  • 0 vaatamist
Google+
Maasikahooaja kohustuslik tort. Kreemise laimitäidisega ja lehttaignase põhjaga tort on parim päevalõpetaja suvel.

Valmistamine

1. Rulli lehttaigen jahusel pinnal laiali. Tõsta see küpsetuspaberiga voodertatud 26 cm küpsetusvormi nii, et tekiks kausi kuju, kuhu täidist saaks panna. Küpsta 200C kraadi juures 25 minutit. Jahuta täielikult.

  • lehttainas 500 g

2. Pane 2,5 tl želatiini 50 ml külma vette 10 minutiks punduma. Rösti ahjus mandlilaastud kuldseks. Puhasta maasikad.

  • mandlilaastud 50 g,
  • želatiin 4.5 tl,
  • maasikad 500 g,
  • külm vesi 50 ml

3. Sulata kuumal vesivannil želatiin. Vahusta kausis vahukoor 150 ml suhkruga. Vahusta hulka laimikoor ja mahl, kohupiimapasta ja želatiin. Lase natukene aega taheneda. Enne kui täidis täiesti ära taheneb, vala see lehttaigna vormi. Tõsta täidisele peale maasikad ja pane jahedasse niikaua kuni valmistad katet.

  • laimikoor 3 tk,
  • laimimahl 0.5 tk,
  • Tere vanilje kohupiimapasta 4%, D-vitamiiniga 300 g,
  • Tere vahukoor 35% 400 ml,
  • suhkur 200 ml

4. Pane allesjäänud 2 tl želatiini 50 ml punasesõstramahlaga punduma. Kuumuta ülejäänud mahl kastrulis koos 50 ml suhkruga. Lisa sisse pundunud želatiin ja sega kuni see on sulanud. Lase jahtuda. Tõsta tort välja, vala punasesõstramahl maasikatele. Raputa peale mandlilaastud ja lase taheneda 3-4 tundi.

  • punasesõstra mahl 200 ml

5. Serveeri.

Koostis

  • külm vesi 50 ml
  • laimikoor 3 tk
  • laimimahl 0.5 tk
  • lehttainas 500 g
  • maasikad 500 g
  • mandlilaastud 50 g
  • punasesõstra mahl 200 ml
  • suhkur 200 ml
  • Tere vahukoor 35% 400 ml
  • Tere vanilje kohupiimapasta 4%, D-vitamiiniga 300 g
  • želatiin 4.5 tl

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud