phpinfo();die(); Piimakook - Koogid, tordid - Köök

Piimakook

  • 7
  • 1 t
  • 0 vaatamist
Google+
Kook, mis lausa sulab suus!

Valmistamine

1. Sega kokku jahu, tuhksuhkur ja 110 g võid purutaoliseks massiks. Lisa muna ning sega mass ja vormi pall. Aseta koogipõhi toidukilesse mässituna külma 30 minutiks. Määri 24 cm põhjaga koogivorm võiga ning kata koogivormi põhi taignaga ning aseta 20 minutiks külma. Aseta seejärel põhale küpsetuspaber riisiteradega ning küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Eemalda põhjalt raskus ja küpseta veel 5 minutit.

  • jahu 250 g,
  • tuhksuhkur 110 g,
  • Tere Või 82% 110 g,
  • muna 1 tk

2. Kuumuta piim kaneelikoorega keemiseni, seejärel lase jahtuda 10 minutit.

  • Tere piim D vitamiiniga 2,5% 500 ml,
  • kaneelikoor 1 tk

3. Sega kausis 3 munakollast, maisijahu, 5 sl jahu, suhkur ja küpsetuspulber, lisa natuke piima ning sega pasta taoliseks massiks. Sega mass ülejäänud piima hulka, eemalda kaneelikoor, kuumuta madalal kuumusel 5 minutit või kuni mass on paksenenud. Eemalda pott kuumuselt, lisa segusse 25 g võid ja jahuta.

  • maisijahu 1 spl,
  • suhkur 5 spl,
  • küpsetuspulber 0.5 tl

4. Vahusta 3 munavalget ning sega piimatäidise hulka. Vala täidis koogivormi ja küpseta 25 minutit 170 kraadi juures kuni täidis on tahenenud. Lase koogil jahtuda ning serveerimisel puista üle kaneeli ja tuhksuhkruga. Soovi korral serveeri koos koorejogurti ning puuviljadega.

  • kaneel 0.5 tl

Koostis

  • jahu 250 g
  • kaneel 0.5 tl
  • kaneelikoor 1 tk
  • küpsetuspulber 0.5 tl
  • maisijahu 1 spl
  • muna 1 tk
  • suhkur 5 spl
  • Tere piim D vitamiiniga 2,5% 500 ml
  • Tere Või 82% 110 g
  • tuhksuhkur 110 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud