phpinfo();die(); Plaadikook ploomi ja virsikuga - Koogid, tordid - Köök

Plaadikook ploomi ja virsikuga

  • 24
  • 1 t 40 min
  • 0 vaatamist
Google+
Sügisene ploomihooaja hitt. Mahlase ploomi ja virsikuga pärmitaignal plaadikook, kaetud martsipani, mandli ja munavalge kattega.

Valmistamine

1. Sulata käesoojas piimas pärm. Sega pärmile hulka jahu, 50 g suhkrut, 1 muna, 50 g võid ja näpuotsatäis soola ja sõtku sellest pehme ja ühtlane taigen. Lase kerkida soojas käterätiku all 45 minutit.

  • jahu 500 g,
  • pärm (värske) 20 g,
  • muna 1 tk,
  • Tere piim 2,5% 500 ml,
  • Tere Või 82% 150 g,
  • sool 1 näpuotsatäis

2. Pese ploomid ja virsikud. Eemalda kivid, lõika ploomid pooleks ja virsikud 10-12 viiluks. Haki mandlid, riivi martsipan.

  • mandlid 100 g,
  • martsipanimass 200 g,
  • ploom 400 g,
  • Virsik 800 g

3. Rulli taigen ahjuplaadi suuruseks (u. 35x45cm). Tõsta taignarulli abiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lao peale vaheldumisi virsikud ja ploomid, tõsta peale õhukeste viiludena 100 g võid.

4. Vahusta 2 munavalget 1 tl laimi- või sidrunimahlaga tugevaks vahuks. Lisa vahustades aeg-ajalt sisse allesjäänud 150 g suhkrut. Sega munavalgele ettevaatlikult hulka riivitud martsipan ja mandlid. Määri see koogile. Küpseta 200C kraadi juures umbes 20 minutit.

  • munavalge 2 tk,
  • sidruni- või laimimahl 1 tl,
  • suhkur 200 g

5. Lõika tükkideks ja serveeri.

Koostis

  • jahu 500 g
  • mandlid 100 g
  • martsipanimass 200 g
  • muna 1 tk
  • munavalge 2 tk
  • pärm (värske) 20 g
  • ploom 400 g
  • sidruni- või laimimahl 1 tl
  • sool 1 näpuotsatäis
  • suhkur 200 g
  • Tere piim 2,5% 500 ml
  • Tere Või 82% 150 g
  • Virsik 800 g

Kommenteeri

Joomla! veatuvastuskonsool

Sessioon

Profiili info

Mälukasutus

Andmebaasi päringud